De Tariqa Burhaniya 

De Tariqa Burhaniya is een soefi-orde voor zowel mannen als vrouwen, die zich sinds enige jaren in de westelijke wereld aan het verspreiden is.
Het Arabische woord tariqa betekent spirituele weg. De spirituele weg van de Islam.
De Tariqa Burhaniya is een klassieke soefi-orde, die in de dertiende eeuw door Sayyidi Abul Hasan ash-Shadhili en Sayyidi Ibrahim Disuqi opgericht is.
In de twintigste eeuw is onze Tariqa door Sheikh Maulana Muhammad Uthman Abdu al Burhani (1902 - 1983) verder versterkt. De volledige naam van de soefi-orde is: Tariqa Burhaniya Disuqiya Shadhuliya en verwijst naar de oprichters. Burhan-u-din (bewijs van de religie) is een benaming voor Sayyidi Ibrahim Disuqi.

In de huidige tijd, onder leiding van zijn opvolger en zoon Maulana Sheikh Ibrahim, is de Tariqa Burhaniya zowel in de Arabische landen als vele Europese en Asiatische landen en de Verenigde Staten.
In onze Tariqa staat de innerlijke weg van de Islam centraal. De leden van de Tariqa zijn mannen en vrouwen uit alle lagen van de samenleving, met een gemeenschappelijke wens om de Waarheid van de Islam te ervaren.

EssentiŽel is het beoefenen van het dhikr, het her-inneren van Allah. Dit gebeurd door individuele oefeningen, maar wekelijks is er ook een gemeenschappelijke dhikr, Hadra genaamd. Dit gebeurd in vele soefi-centra (zawya's) in Europa. In de Hadra kan de onmiddelijke aanwezigheid en liefde van God gezocht en gevonden worden. Belangstellenden zijn van harte welkom. We verheugen ons op uw bezoek.

De adressen en contactpersonen van de soefi-centra in Nederland en andere landen, evenals verdere informatie, kunt u vinden op de volgende pagina's van het publiek toegankelijke intranet van de Tariqa Burhaniya.